top of page

Jag är poet och författare. Jag skriver främst poesi och noveller. På min agenda står nu närmast denna nya websajt, en FAQ, min andra skiva och en novellsamling.

- Jag gör författarbesök på bibliotek, i bokhandlar och i skolor.

- Jag håller kurser i Kreativt skrivande, där vi främst ägnar oss åt att skriva poesi, låttexter och andra korta texter som t.ex. noveller.

- Jag brukar också hålla en workshop jag kallar ”Läsning och skrivning LIGHT”, vars mål är att väcka intresset hos barn och unga för att läsa och skriva. Min utgångspunkt i workshopen är att inte sätta ribban för högt utan försöka väcka intresset för att läsa och skriva med nånting lättare: memes, låttexter, tecknade serier, poesi och noveller.

- Jag ger gärna handledning i hur man kan nå ut med sina texter. Jag är själv publicerad på Instagram, på sajten poeter.se, i tidningar, i antologier, på denna egna websajt och i två egna diktsamlingar och en novell/ kortroman.

- Jag uppträder som estradpoet och anordnar också själv poesiläsningstillfällen på olika ställen i Österbotten. De poesiläsningar jag anordnar går under namnet "Poetry Open Mic" och har varit i Kristinestad, Jakobstad och Vasa.

De ämnen som mest figurerar i min poesi är humor, filosofi, kärlek, vänskap, livet, döden, livsnjutande, utanförskap, psykisk ohälsa och personlig integritet. Som en röd tråd genom det mesta går ett ifrågasättande och en stundtals rakbladsvass kritik av vårt västerländska samhälle och vårt trampande i hamsterhjulen, som snurrar allt snabbare. Jag står också i mina texter rakryggat upp för de svagares rättigheter gentemot de starkare ( läs: de omåttligt rika/ välbärgade) - en kamp som blir allt mera hopplös i vår värld.

När det gäller prosa är den genre jag känner mig mest hemma i psykologisk thriller. Övriga genrer det kan finnas inslag av är cyberpunk, Nordic noir, science fiction, skräck och weird fiction. Den prosa jag skriver har starka drag av autofiktion i den meningen att jag tenderar att lägga in en hel del av mig själv i nån av karaktärerna.

När jag skriver en novell har jag alltid ett ärende. Jag har nånting viktigt som jag vill säga och
- jag vill få läsaren att stanna upp och tänka
- jag vill försöka göra det lilla jag kan för att förändra världen till det bättre.

Jag tycker om vad Neil Gaiman säger om fiktion i sin masterclass "Neil Gaiman Teaches the Art of Storytelling":
"man kan berätta en historia som inte har hänt karaktärer som inte finns i en värld som inte heller finns och säga/ uttrycka nånting med denna historia".

Jag har gått kurser i skrivande - både i att skriva poesi och i att skriva prosa. Kurser jag har gått på är bl.a.

- "Skriv poesi" med Mats Söderlund

- "The Art of Storytelling" - masterclass med Neil Gaiman

- "Skriv noveller" med Jens Klitgaard Nelsson

- "Att skriva spänning" med Marianne Peltomaa

Jag anser dock att hemligheten bakom att lära sig skriva inte ligger i att gå på kurser, utan i att läsa mycket och skriva mycket. Jag har ända sedan jag lärde mig läsa varit passionerad storkonsument av skönlitteratur.

 

Jag är medlem av Svenska Österbottens litteraturförening och Åbolands litteraturförening.

Övrig utbildning:

- FM från Åbo Akademi

- online- studier vid Berklee College of Music

- kulturproducent från Lappfjärds folkhögskola

Till yrket är jag musiker, kompositör/ låtskrivare och instrumentpedagog. Jag undervisar i gitarr, piano, ukulele, elbas, trummor, ensemblespel och komposition/ låtskrivande. Mina nuvarande arbetsgivare är Kristinestads medborgarinstitut och Närpes vuxeninstitut. Jag gav år 2015 ut skivan "Zen Guitar Songs" och snart kommer min andra skiva med originalkompositioner. Min musik finns på Spotify och de flesta andra strömningstjänster.

Bibliografi/ Utgivna böcker:

- "Kokelimoj" 2018 ( diktsamling)

- "Strumpdockor är vi allihopa" 2019 ( novell/ kortroman)

- "ibland ser jag ingen mening för alla ord" 2020 ( diktsamling)

Övriga publiceringar:

"Allt är inte SVART VITT" 2019 ( poesiantologi)

"Ångest" 2020 ( poesiantologi)

ÅSS Emellan nr 3/ 2018

Kuriren nr 16/ 2018

Syd-Österbotten 22.12. 2018

Vasabladet 9.2. 2019

Priser och utmärkelser:

Årets konstnär 2013 i Kristinestad

bottom of page