top of page

Jag bor tillsammans med min katt, en helig birma som heter QL. Jag bor i Kristinestad, men jag tillbringar också mycket tid på min stuga i Monäs, Nykarleby ( alla årstider).

Jag gillar katter, litteratur, musik, visuell konst, naturen och havet, att ta långa promenader, att tillbringa tid på min stuga, att titta på film och TV-serier, att spela kort ( t.ex. Pidro, Vändtia eller Texas Hold 'Em ( Poker)), att laga mat, att dricka vin, att dricka té, att gå på skattjakt på loppisar m.m.

Musik lyssnar jag sällan på annat än live och när jag kör bil. Jag är verksamhetsledare för den lokala jazzklubben Krs Jazz. När jag kör bil är det ofta Badly Drawn Boy, Esbjörn Svensson Trio, Pekka Pohjola, Radiohead eller Maria Schneider som snurrar på shuffle play.

Några TV- serier jag gillar är "The Killing", "Manhunt: Unabomber", "Maniac", "Monty Python's Flying Circus", "Stranger Things" och "True Detective" ( första säsongen). Och några av mina favoritfilmer är "Apocalypse Now", "The Big Lebowski", "Fargo", "Joker", "Mary and Max", "När lammen tystnar" och "Pulp Fiction".

Fun fact: Jag kan i stort sett ingenting om svenska språkets grammatik. Det som gör detta till en "fun fact" är att min pappa var svenskalärare.
Så, hur i hela fridens namn klarar jag mig? Svaret är att jag ända sedan jag lärde mig läsa har läst och fortsättningsvis läser extremt mycket och att det har gett mig ett språköra som sällan sviker.
Nu vill jag inte varken skryta med detta eller nedvärdera kunskaper i grammatik. Men, det jag vill säga är kanske att det finns olika vägar, olika sätt att lära sig skriva? Och att lära sig skriva genom att läsa mycket är väl roligare än att lära sig grammatik? :-P

Solnedgang34.jpg
bottom of page