Strumpdockor är vi allihopa ( 2019) - novell/ kortroman

En novell/ kortroman, en psykologisk thriller. En mångdimensionell och samhällskritisk berättelse om en värld – webben – där man kan vara vem man vill, om man vill.
 

Torsten är en ganska vanlig 50+ man. Han har ett lite småtråkigt liv, han är frånskild, skallig, lönnfet och bor ensam med sin katt. Och så skriver han poesi. Dikter som han lägger upp på nätet, men som nästan ingen läser.

 

Men en dag får han en idé. Han skapar en fejkprofil på nätet som han kallar Sölnman. Som Sölnman kan han skriva banal och tramsig kärlekspoesi utan att nån vet att det är han som står bakom.

 

Sölnman får snart ett eget liv. Hans dikter läses av många, han blir väldigt populär, han utvecklas till en ”influencer” och Torsten upptäcker att han har tappat kontrollen – totalt...

( Strumpdockan Sölnman och hans kläder är sydda av Ulrica Brunberg)

 Kokelimoj ( 2018) - diktsamling

103 st av mina bästa dikter.
 

Humor, filosofi, kärlek, vänskap, livet, döden, livsnjutande, utanförskap, personlig integritet och samhällskritik i en salig röra.

Poesi av en människa som tänker, ifrågasätter, inte går på de upptrampade stigarna och som också ofta säger vad han tänker.

 

Nånting för var och en av oss. Nånting som får oss att stanna upp och tänka, att se på saker på ett nytt sätt, nånting som irriterar, nånting som får oss att känna och nånting som får oss att skratta…

 

Och vad betyder ”kokelimoj” då? Jag tänker avslöja så mycket att det kanske, kanske inte framkommer i denna bok. Men avslöja det här – det tänker jag inte göra…

( Omslagsbilden är tecknad av Ulrica Brunberg)

Allt är inte SVART VITT ( 2019) - poesiantologi

Jag medverkar i denna antologi med min dikt "Schrödingers katt".
 

Poesiantologi med poesi inspirerad av existentialismen och de stora existentiella frågorna. Vad är att vara människa? Hur ska vi leva? Hur ser våra val och vårt ansvar egentligen ut?

 

Urvalet har gjorts bland tusentals poeter från poeter.se, Sveriges största poesisajt.

Ångest ( 2020) - poesiantologi

Jag medverkar i denna antologi med min dikt "Sten, sax, påse".

Dagens forskning påvisar att kultur, konst och poesi har en positiv effekt på vår hälsa. Människan mår bättre av både utövande och konsumtion av kultur. Kulturupplevelser ger nya perspektiv och utmaningar och bidrar därmed till ett djupare livsinnehåll och en känsla av sammanhang. Kultur kan fungera som en viktig friskvårdsfaktor i olika slag av hälsofrämjande arbete. Kultur stärker det friska i människan.

Urvalet har gjorts bland tusentals poeter från poeter.se, Sveriges största poesisajt.

© 2019- 2021 by Tomas Karlsson. Created with Wix.com

  • Facebook Social Ikon
  • Instagram Social Ikon
  • Spotify Social Ikon