top of page
Omslag.jpg

ibland ser jag ingen mening för alla ord ( 2020) - diktsamling

119 st av mina bästa dikter.

 

I denna min andra diktsamling rör jag mig mellan fem teman – kärlek, ångest, död, humor och livsåskådning.

Som en röd tråd genom allt går ett ifrågasättande och en stundtals rakbladsvass kritik av vårt västerländska samhälle och vårt trampande i hamsterhjulen, som snurrar allt snabbare. Jag lyfter fram och försöker öppna läsarnas ögon för hur dåligt vi passar in i det urbana informationssamhälle vi har skapat åt oss.

Går det att sakta farten och till och med stanna upp för ett ögonblick och känna efter hur man mår? Går det att se sig omkring och byta riktning, att slå in på en annan väg eller att till och med gå dit ingen annan människa tidigare gått? Och vad är det egentligen som är levnadsstandard, lycka och livskvalitet?

( Omslagsbilden är tecknad av Ulrica Brunberg)

Omslag_2.jpg

 Strumpdockor är vi allihopa ( 2019) - novell/ kortroman

En novell/ kortroman, en psykologisk thriller. En mångdimensionell och samhällskritisk berättelse om en värld – webben – där man kan vara vem man vill, om man vill.
 

Torsten är en ganska vanlig 50+ man. Han har ett lite småtråkigt liv, han är frånskild, skallig, lönnfet och bor ensam med sin katt. Och så skriver han poesi. Dikter som han lägger upp på nätet, men som nästan ingen läser.

 

Men en dag får han en idé. Han skapar en fejkprofil på nätet som han kallar Sölnman. Som Sölnman kan han skriva banal och tramsig kärlekspoesi utan att nån vet att det är han som står bakom.

 

Sölnman får snart ett eget liv. Hans dikter läses av många, han blir väldigt populär, han utvecklas till en ”influencer” och Torsten upptäcker att han har tappat kontrollen – totalt...

( Strumpdockan Sölnman och hans kläder är sydda av Ulrica Brunberg)

Omslag.jpg

 Kokelimoj ( 2018) - diktsamling

103 st av mina bästa dikter.
 

Humor, filosofi, kärlek, vänskap, livet, döden, livsnjutande, utanförskap, personlig integritet och samhällskritik i en salig röra.

Poesi av en människa som tänker, ifrågasätter, inte går på de upptrampade stigarna och som också ofta säger vad han tänker.

 

Nånting för var och en av oss. Nånting som får oss att stanna upp och tänka, att se på saker på ett nytt sätt, nånting som irriterar, nånting som får oss att känna och nånting som får oss att skratta…

 

Och vad betyder ”kokelimoj” då? Jag tänker avslöja så mycket att det kanske, kanske inte framkommer i denna bok. Men avslöja det här – det tänker jag inte göra…

( Omslagsbilden är tecknad av Ulrica Brunberg)

Ångest2.jpg

Ångest ( 2020) - poesiantologi

Jag medverkar i denna antologi med min dikt "Sten, sax, påse".

Dagens forskning påvisar att kultur, konst och poesi har en positiv effekt på vår hälsa. Människan mår bättre av både utövande och konsumtion av kultur. Kulturupplevelser ger nya perspektiv och utmaningar och bidrar därmed till ett djupare livsinnehåll och en känsla av sammanhang. Kultur kan fungera som en viktig friskvårdsfaktor i olika slag av hälsofrämjande arbete. Kultur stärker det friska i människan.

Urvalet har gjorts bland tusentals poeter från poeter.se, Sveriges största poesisajt.

Existens2.jpg

Allt är inte SVART VITT ( 2019) - poesiantologi

Jag medverkar i denna antologi med min dikt "Schrödingers katt".
 

Poesiantologi med poesi inspirerad av existentialismen och de stora existentiella frågorna. Vad är att vara människa? Hur ska vi leva? Hur ser våra val och vårt ansvar egentligen ut?

 

Urvalet har gjorts bland tusentals poeter från poeter.se, Sveriges största poesisajt.

bottom of page